Ryanair спира инвестициите във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
519

Заради Brexit компанията ще се насочи към операции в европейските държави
Нискобюджетната авиокомпания Ryanair ще пренасочи планирани инвестиции от Великобритания към други европейски държави заради Brexit. Това се казва в изявление на компанията от днес, цитирано от Бизнесинсайдър.
Представяйки пред инвеститори резултатите си за третото тримесечие на 2016 г., от компанията обявиха, че заради несигурността около условията по напускането на ЕС от страна на Великобритания, е неразумно да се влагат средства в операции в страната, и затова парите ще бъдат пренасочени.
Ето и какво се казва в текста:
“Въпреки че има възможности за разрастване на някои британски летища, както наскоро се случи на Станстед, очакваме по-слаб от планирания растеж в Обединеното кралство и ще продължим да насочваме усилията си към други ключови пазари в Европа. Както и преди сме посочвали, надяваме се Великобритания да остане член на системата за отворено небе на Европа. Докато окончателното решение стане известно, ще продължим да се адаптираме към променящите се обстоятелства в най-добрия интерес на нашите клиенти, служители и акционери”.
Припомняме, че основателят на ирландската авиокомпания Майкъл О`Лиъри бе горещ привърженик на кампанията за оставане на Великобритания в ЕС преди провеждането на референдума за членството миналата година. Дори една от речите в защита на оставането бе направена от бившият министър на финансите Джордж Озбърн по покана на ирландеца от базата на Ryanair на летище Станстед.
О`Лиъри дори изпрати писма от името на компанията до 5 милиона клиенти 3 седмици преди вота, призовавайки ги да подкрепят оставането на страната в ЕС.
Встрани от темата Брекзит, за третото тримесечие на 2016 г. Ryanair отчете разочароващи резултати, пише обаче изданието. Печалбата пада с 8% до 95 млн. евро, по-ниско от очакванията за 99 млн. евро след данъци. Приходите нарастват с 1% до 1,34 млрд. евро.
“Както и преди сме прогнозирали, тарифите ни паднаха значително през зимата, на фона на увеличаване на трафика и натоварването на много европейски пазари. Този спад бе изострен и от срива на британската лира след вота за Брекзит”, коментира О`Лиъри в изявлението.

economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!