Ружа Игнатова е свалена от списъка с издирвани лица на Интерпол

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
320

Новината бе потвърдена от адвокатската кантора, наета от криптокралицата малко преди да изчезне

Свалят от списъка с издирваните лица от Интерпол криптокралицата беглец Ружа Игнатова, съобщи “24 часа”.

От адвокатската кантора ТФБ, която работи по случая ѝ, потвърдиха новината и уточниха, че вече разполагат с решение, с което се преустановява търсенето от Интерпол на Ружа Игнатова. Оттам добавиха още, че “в момента работят и по свалянето ѝ от бюлетина на ФБР”.

Ружа Игнатова наема адвокат от кантората малко преди да изчезне. Криптокралицата се издирва от 2017 г., като за последно е видяна да се качва на самолет от България към Гърция.

Игнатова се издирва за престъпна дейност, свързана с измами с търговска цел, прогресивно набиране на клиенти и пране на пари чрез създаване и разпространение на виртуална валута OneCoin.

Пирамидата започва да действа през 2014 г. За 3 години по сметките на Игнатова постъпват около $4 млрд.

ФБР установило, че OneCoin на практика няма никаква стойност и никога не е била защитена от блокчейн технологията, използвана при криптовалутите.

На 25 май 2023 г. ФБР обяви, че наградата за информация, водеща директно до ареста на десетте най-издирвани бегълци, сред които и Ружа Игнатова, се увеличи от 100 000 долара на 250 000 долара. В някои случаи потенциалната сума на наградата може да бъде по-висока.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!