Руснаци и южноафриканци купуват имоти на Острова с най-голяма отстъпка в цената

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
231

Търсенето на жилища във Великобритания не показва признаци на отслабване, посочва се в доклад
Снимка: Архив Ройтерс
Руски и южноафрикански инвеститори си купуват имоти във Великобритания с над 20% отстъпка от цената заради динамиката на обменния курс на паунда, показват нови проучвания.
Купувачите от Индия и Китай също получават значителни отстъпки въпреки ръста на цените на жилищата от над 6 на сто след референдума за напускане на Европейския съюз (ЕС), показват данните на инвестиционната платформа за жилищно строителство Homegrown, цитирани от онлайн изданието propertywire.com.
Заради понижението на стойността на британската лира единствено Турция и Аржентина от страните от Г-20 на практика плащат повече за имоти във Великобритания. Така много чуждестранни инвеститори получават възможност да сключат много по-изгодни сделки, отколкото преди година.
Подробният анализ на най-богатите държави от Г20 показва, че руските и южноафриканските инвеститори получават най-големи отстъпки – от порядъка на 21%, в сравнение с преди референдума. Това означава, че те могат да купят имот на стойност 1 млн. паунда за 841 хил. паунда в реални условия днес.
Трети са бразилците със 17% отстъпка.
През годините се наложи схващането, че Китай е основен двигател на чуждестранните инвестиции в имоти във Великобритания. Китайските инвеститори се ползват с отстъпка от 13% и страната се явява в средата на масата с малко по-ниска отстъпка от купувачите от Австралия, Индия, Канада, Мексико и ЕС.
Инвеститорите от Индия могат да си купят къща за 1 млн. паунда с 15% отстъпка, а от ЕС – с 16% заради промяната на обменния курс на лирата спрямо еврото.
“Търсенето на жилища във Великобритания не показва признаци на отслабване, докато мнозина все още се борят да се се включат в жилищния пазар, така че е жизнено важно страната да се справи с хроничния недостиг“, посочва се в доклада на компанията.
По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!