Русия търси “истински мъже” за армията

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
71

Кампанията е опит за отлагане на всяка нова, открита задължителна мобилизация

Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия апелира към “мъжествеността” на потенциалните новобранци, търсейки доброволци за армията, предаде ДПА, като се позова на днешния редовен информационен пост в “Туитър” на британското министерство на отбраната, съобщи БТА.

Министерството на отбраната на Русия рекламира търсенето на доброволци с масова кампания в социалните мрежи, както и на билбордове и по руската телевизия, се казва в него. Според съобщението новите реклами апелират към “мъжката гордост” на потенциалните новобранци и към “истинските мъже”. В рекламите се изтъква и финансовата полза от вербуването за армията.

Британското министерство на отбраната смята, че кампанията е опит за “отлагане на всяка нова, открита задължителна мобилизация за възможно най-дълго време, за да се сведе до минимум вътрешното недоволство”. От началото на руската война на агресия срещу Украйна министерството на отбраната на Великобритания публикува ежедневно актуална информация за хода на войната, базирана на разузнавателни данни.

Това е начин британското правителство да се противопостави на руските твърдения и да държи съюзниците в течение за хода на военните действия. Москва от друга страна обвинява Лондон в целенасочена кампания за дезинформация.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!