Риши Сунак вече събра 100 препоръки, за да се кандидатира за председател на британската Консервативна партия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
95

Риши Сунак. Снимка: АП

Бившият британски министър на финансите Риши Сунак преодоля прага от 100 задължителни препоръки, изисквани, за да може да се кандидатира за лидер на Консервативната партия след оставката на министър-председателката Лиз Тръс, обяви снощи законодател от групата на торите, предадоха Франс прес и Ройтерс.

„Горд съм, че съм 100-тния депутат от торите, подкрепил #Ready4Rishi (#ГотовЗаРиши)“, написа в „Туитър“ Тобайъс Елуд, един от неговите поддръжници.

В деня след оставката на Тръс, след само 44 дни на поста, се появиха три имена за блиц кампанията в дясната партия: сегашният лидер на Камарата на общините и лорд-председател на Тайния съвет Пени Мордонт, Риши Сунак, който в началото на септември загуби тази битка от Тръс, и бившият премиер Борис Джонсън.

Претендентите са на лов за поддръжници, за да преминат прага от 100 необходими номинации до понеделник в ранния следобед.

След това депутатите ще трябва да се споразумеят за две имена, от които 170 000 партийни членове ще трябва да изберат един чрез онлайн гласуване до 28 октомври. Избраният веднага ще влезе на Даунинг стрийт.
bta.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!