Reuters: Дарител на партията на Тереза Мей заяви, че ще спре финансирането, ако Великобритания изгуби достъп до единния пазар на ЕС

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
395

.
Лондон. Водещ дарител на Консервативната партия на британския премиер Тереза Мей предупреди в събота, че ще спре финансовата подкрепа, ако правителството извади страната от единния пазар на Европейския съюз в рамките на преговорите за Брекзит, съобщава агенция Reuters.
Андрю Кук, председател на инженерната фирма „Уилям Кук“, подкрепи оставането на Обединеното кралство в ЕС на референдума през месец юни. Той заяви, че е от критична важност страната да запази своето членство на единния пазар или ще има много загуби на работни места.
„Бих го намерил за невъзможно при тези обстоятелства (да продължа да дарявам на Консервативната партия и да я подкрепя за напускане на единния пазар – б.пр.)“, заяви Кук и добави: „Много е трудно да правиш политическо дарение на партия, когато, въпреки че я подкрепям идеологично, не вярвам, че моите интереси и моята идеология са (в съгласие – б.пр.) с тези на основните поддръжници на Брекзит“.
Историческият вот на Великобритания да напусне Блока, към който се присъедини към 1973 г., раздели остро страната, като много бизнесмени се страхуват, че компаниите ще се изправят пред различни бариери, за да продължат да търгуват в Европа.
Превод и редакция: Цветан Петров

focus-news.net

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!