Разследване: 100 педофила изнасилили дете, убили го и го нарязали на парчета за дюнери

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
682

Полицията е в отчаяние, не може да разкрие случая

Британската полиция призова отново за помощ при разкриването на убийствата на две тийнейджърки, които според следователите са били подмамени от педофили и изнасилени, преди да бъдат убити. 14-годишната Шарлийн Даунс изчезна в Блекпул на 1 ноември 2003 г. След изчезването се появиха спекулации, че детето е било сексуално експлоатирано от 100 мъже и насечено на парчета за дюнери. Днес е десетата годишнина от изчезването. Полицията в Ланкашир обяви, че рестартира разследването, което ще се води от старши полицейски офицер Анди Родис и отряд специалисти.
Разследване: 100 педофила изнасилили дете, убили го и го нарязали на парчета за дюнери
Полицията е в отчаяние, не може да разкрие случая
Екипът ще хвърли още едно око върху изчезването и на друго момиче, 15-годишната Пейдж Шивърс. Следите й се губят през през август 2007 г. Полицията подозира, че и тя е станала жертва на педофили и убита. Тялото й така и не бе намерено.

Полицаите не са изключили връзката между двата случая. Според документите от разследванията, около 100 души “представляват интерес” и трябва да бъдат издирени.

Родис каза, че полицията в Ланкашир никога не се е отказвала от откриването на истината за съдбата на двете момичета и се надява новото разследване да накара хората се опитат да си спомнят нови подробности около случаите. “Засега няма нищо очевидно, което да свързва двата случая, въпреки, че ние никога не сме изключвали тази възможност. Призовавам хората да си спомнят за Шарлин и Пейдж и да ни кажат, ако досега са крили нещо за това, което се случи”, каза полицаят.

Шефът на полицията в Ланкашир Клайв Гръншоу каза, че в неговата практика е имало редица случаи, в които години по-късно се появява информация, водеща до успешен край на разследването и повдигането на престъпления срещу извършителите. Гръншоу отбеляза в този контекст случая с бившия говорител на Би Би Си Стюърт Хол, който бе осъден на лишаване от свобода за сексуалната експлоатация на 14 момичета в периода между 1967 и 1985 г. /БЛИЦ

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!