Разпитът на Васил Божков продължава

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
155

И днес продължава разпитът на задържания хазартен бизнесмен Васил Божков във връзка с твърденията му, че е бил рекетиран от лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов и финансовия министър в неговото правителство Владислав Горанов.

Близо 5 часа не бяха достатъчни на софийската градска прокуратура вчера да изясни всичко около твърденията на обвиняемия Васил Божков, че е плащал такса спокойствие на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. На излизане адвокатът на бизнесмена – Георги Гатев, обясни:

„Разпитът беше във връзка с онзи случай, който знаете – за дадените 60 милиона лева, които се твърдеше, че ги е предал на министъра на финансите“. Божков е потвърдил, че е дал 60 милиона лева, като е дал и допълнителни детайли:

„Не мога да дам подробна информация освен това, че дава показания. Доста от нещата, преобладаващото, вие ги знаете. Горе долу ги потвърждава с някои допълнения. Не мога да ви дам информация, тъй като подписах декларация да не разяснявам материалите по делото“. Информацията за това как се е върнал Васил Божков у нас остава противоречива. От прокуратурата обявиха, че са получили информация от Обединените арабски емирства, че са решили да екстрадират бизнесмена. Но уточняват, че българското обвинение не е получило съдебен акт относно решението за екстрадиция. Адвокатът на Божков пък отрича и показа документи за твърденията.
skandal.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!