Разликата в заплащането между мъжете и жените на Острова е най-голяма в Лондон

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
219

От 2018 г. компаниите с повече от 250 служители ще трябва да докладват колко плащат като заплати на своите служители
Снимка: Архив Ройтерс
Разликата в заплащането между мъжете и жените е най-голяма в Лондон в сравнение с останалата част на Великобритания, показва изследване, публикувано в Bloomberg.
Разликата в заплащането на жените и мъжете в Лондон е почти толкова голяма, колкото през 1997 г., което означава, че британската столица е преминала от най-малката разлика в страната до най-голямата за 20 години, отбелязват от Службата за национална статистика.
Жените, които работят на пълен работен ден в Лондон, печелят с 14,6% по-малко на час от колегите си от мъжки пол, в сравнение с 15,1% през 1997 г. Неравенството е най-малко в Северна Ирландия, където заплащането на жените сега е малко повече от това на мъжете, Уелс и Шотландия.
Данните идват месеци, след като разкриването на несъответствията в заплащането между мъжете и жените в British Broadcasting Corp. предизвикаха реакция и отворено писмо от най-малко 40 жени, които призоваха за промяна.
От началото на следващата година компаниите с повече от 250 служители във Великобритания ще трябва да докладват колко плащат като заплати и бонуси на своите служители от мъжки и женски пол.
В публичния сектор в страната разликата в заплащането не е претърпялава сериозна промяна, като жените печелят с 13,1% по-малко на час от мъжете, в сравнение с 13,5% през 1997 г. Пропастта е по-голяма в частната индустрия – 15,9%, въпреки че има драматично подобрение спрямо 23,8% преди две десетилетия.
Сред работещите на непълно работно време картината е много различна, като жените печелят повече във всички региони на Великобритания.
По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!