Расте броят на убитите при ракетния удар срещу мол в Украйна

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
334

Не пренебрегвайте сигналите за въздушна тревога, предупреди началникът на украинските спасителни служби Сергий Крюк

Броят на убитите при руския ракетен удар срещу мол в град Кременчук, в Централна Украйна, достигна 16 души, а 59 са ранените, съобщи в Telegram началникът на украинските спасителни служби Сергий Крюк, цитиран от Франс прес.


Източник: ЕПА/БГНЕС

“Към този час, знаем за 16 убити и 59 ранени, от които 25 са хоспитализирани. Информацията постоянно се актуализира” написа Крюк.


Източник: ЕПА/БГНЕС
Спасителните служби се концентрират основно в “спасяване на затрупани хора, разчистване на отломките и гасене на пламъците”, каза служителят и добави, че “всички спасителни екипи работят с висока интензивност” и “работата върви денонощно”.

“Искам още веднъж да подчертая: не пренебрегвайте сигналите за въздушна тревога”, предупреди Крюк.


Източник: ЕПА/БГНЕС

В обща декларация на срещата си в Германия, лидерите на Г-7 определиха като “военно престъпление” и “отвратителна” атака руския ракетен удар

Те уверяват още, че руският президент Владимир Путин ще бъде държан отговорен за нея. А президентът Володимир Зеленски подчерта, че ударът не е случаен.

“Руският удар срещу търговския център е един от най-дръзките терористични актове в историята на Европа. Спокоен град, обикновен търговски център. Вътре е имало жени и деца, обикновени цивилни. Преди сирените за въздушно нападение там е имало около хиляда души. За щастие, много хора са успели да избягат. Само абсолютни психотерористи, които не би трябвало да имат място на земята, могат да изстрелват ракети по такъв обект. И това не е случаен удар, а точно насочен руски удар, точно по този търговски център”, каза президентът на Украйна.

Русия трябва да бъде държана отговорна за днешния смъртоносен ракетен удар срещу препълнен украински мол, каза френското министерство на външните работи, като осъди атаката, предаде Ройтерс.

Вчера Украйна съобщи, че руски ракетен удар е поразил оживен търговски център в град Кременчук. В момента на атаката в търговския център е имало повече от 1000 души.

Кременчук е промишлен град с население от около 217 000 жители преди войната. Там се намира най-голямата петролна рафинерия в Украйна.

Източник: БТА
vesti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!