Путин разкри за какво са разговаряли с Тръмп

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
129

Темата за Украйна е била сред водещите

Снимка: БТА

Основна тема на разговорите в кулоарите на срещата на върха на Г-20 между президента Русия Владимир Путин и американския му колега Доналд Тръмп е била свързана с Украйна, по-конкретно със задържаните украински моряци. Това разкри пред медии европейският държавен глава.

„Тази тема бе повдигната. Вече не помня, на обяда или в хода на нашата среща, но във всеки случай, президентът на САЩ направи тази тема една от приоритетните по време на нашите разговори на Г-20“, каза Путин пред журналисти след края на срещата в Япония, предава агенция „Фокус“.

Той призна, че „засега няма решение, тече съдебно дело, трябва да изчакаме резултатите, а
след това ще решаваме“. Путин наблегна, че това не бива да се случва при предизборната кампания в Украйна, за да не се повлияе на вътрешнополитическия дневен ред в страната.

Двамата президенти са коментирали и темата за руската намеса в американските избори. „Да, говорихме за това. Говорихме и за Венецуела, и за изборите“, каза още Путин.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!