Проф. Владимир Чуков, арабист: Атаката в Лондон тази нощ може да е реакция на нападението от „Лондон бридж“

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
318

София. Атаката в Лондон от тази нощ може да е реакция на нападението от „Лондон бридж“. Това коментира в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ арабистът проф. Владимир Чуков. Според него случилото се снощи е част от вълната на насилие във Великобритания, но с обратен знак. Проф. Чуков подчерта, че най-вероятно не става въпрос за ислямски тероризъм.
„Прави впечатление, че наистина преди две седмици имаше много сходни компоненти. Отново има нает ван и отново нападателите са трима. Отново шофьорът е носил нож. Това, което ми направи впечатление, е, че в един от репортажите, базирани върху свидетелски показания, става ясно, че шофьорът е бил бял мъж и, забележете – гладко избръснат. Това подсказва, че за разлика от нападателите преди две седмици, които имаха брада, очевидно става въпрос за атака, сходна като външен вид, но с по-различно съдържание. Според мен по-скоро става въпрос за реакция на определени кръгове в британското общество, които не са съгласни с атаките, на които ние станахме свидетели“, обясни проф. Чуков.
Той обърна внимание на факта, че залавянето на извършителя подсказва, че нападението не е било добре подготвено. Според проф. Владимир Чуков до края на деня ще стане ясно кои точно за нападателите.
focus-news.net

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!