Продължава хаосът по световните летища

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
484

Продължават закъсненията на полети и хаосът по летищата в света.

Официални представители на двете московски летища “Шереметиево” и “Домодедово” уверяват, че работата им вече се нормализира след проблемите, предизвикани от спирането на електричеството и атмосферните аномалии.  Въпреки това над 6500 пътници продължават да чакат своите полети, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирана от “Фокус”.

Властите опровергават появилите се в интернет съобщения за сбивания и проблеми с пътниците, изнервени от дългото чакане на отложените полети. Междувременно пасажерите обаче продължават да се оплакват от липсата на информация и некомпетентността на персонала, пише вестник „Ведомости”.

Тази сутрин от руската авиокомпания Аерофлот обявиха, че се отменят 139 полета от московското летище Шереметиево, от които близо 50 полета, предвидени за днес, съобщи говорителят на компанията Андрей Согрин, цитиран от ИТАР-ТАСС, предаде БТА. Решението е взето, за да се разтовари летището, задръстено от пътници. Връщането на стойността на закупените билети може да стане във всеки офис на Аерофлот.

На помощ на авиокомпанията се притекоха железниците. Днес в 14 часа московско време (13 часа българско) от Москва за Санкт Петербург ще замине допълнителен експрес “Сапсан”. На летищата са открити специални каси за продажба на билети за влакове на далечни разстояния. Билети за европейски високоскоростни влакове могат да се купят в пунктовете за продажба Евронет.

Заради хаоса на летищата в Москва, предизвикан от лошото време в руската столица, самолетът за България пристигна с почти 17 часа закъснение на летище София. Той излетя от московското летище „Шереметиево” в 2 часа след полунощ, съобщи БНТ.

На борда на самолета пътуваха 100 пасажери. 14 от тях са не са се явили за полета. Техният багаж обаче е бил натоварен на борда, затова останалите пътници се е наложило да чакат още близо час, за да се разтовари багажът на липсващите пътници. В самолета са пътували предимно руски граждани. Те пристигат у нас за новогодишните празници. Някой от тях се заканиха да си потърсят правата, заради нарушената им програма.

Големите летища в Ню Йорк започнаха да възстановяват полетите за чакащите с дни пътуващи, пише „Индипендънт”. Пътниците на летищата се надяват възпрепятстваният от голямата зимна буря въздушен трафик да бъде възстановен напълно.
Според официалните власти ще са необходим ден или два, за да може да се компенсира нарушаването на въздушния трафик. Около 45600 полета бяха отменени или забавени в неделя и понеделник на трите главни летища в града.
По информация на Летище “София”, полетът от Букурещ в 10 ч. е анулиран, съобщи БНР. Всички останали полети от и за аерогарата се изпълняват по график.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!