Призиви за отлагане на изборите във Великобритания след терористичните атаки

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
272

Британските политици са подложени на натиск да отложат изборите, които трябва да се проведат на 8 юни
Снимка: Ройтерс
След терористичните атаки от тази нощ в центъра на Лондон вече се надигат призиви за отлагане на общите избори във Великобритания. Над 50 са ранените при нападението в района на моста Лондон Бридж. Досега е потвърдено, че загиналите са шестима, предава кореспондент на БНР в Лондон.
Вестник „Дейли телеграф“ съобщи, че британските политици са подложени на натиск да отложат предсрочните парламентарни избори в страната, които трябва да се проведат на 8 юни. Това става след второ терористично нападение на Острова в рамките на две седмици.
Малко след полунощ българско време бус се вряза в пешеходци на моста Лондон бридж, а изкочилите от него трима души нападнаха с ножове минувачи по пътя си към местния пазар „Бороу маркет“. Равносметката е 6 убити и над 50 ранени. Тримата нападатели бяха застреляни от полицията.
Часове след инцидента социалните мрежи се изпълниха с призиви за отлагане на изборите в четвъртък. Преди това BBC съобщи, че все още няма яснота какво ще стане с предизборната кампания. Очаква се всички планирани акции за днес да бъдат отложени.
На 22 май самоубиец се взриви в „Манчестър Арина“ в края на концерта на Ариана Гранде. Тогава загинаха 22 и бяха ранени 116 души.
Премиерът Тереза Мей провежда тази сутрин извънредно заседание на комитета за кризисни ситуации „Кобра“.
Комитетът “Кобра” ще излезе с решение дали трябва да се повиши сигурността във Великобритания, предава кореспондентът на БНТ Валентин Илиев.
Очаква се около обяд Тереза Мей да излезе с изявление.
Междувременно стана ясно, че сред ранените има двама австралийци и двама французи.
Консверваторите и шотландските националисти са спрели предизборните си кампании.
Най-вероятно благотворителният концерт на американската певица Ариана Гранде в памет на жертвите на терористичния акт от 22 май ще се състои при засилени мерки за сигурност, предаде още кореспондентът на БНТ.
По статията работи: Евгения Маринова
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!