Принц Уилям спаси човек от газова платформа

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
632

Принц Уилям, по-големият син на британския престолонаследник принц Чарлз и покойната принцеса Даяна, проведе първата си операция като пилот-спасител.

Той спаси тежко болен човек, който работи на газова платформа в залива Моркамб в северозападната част на Англия.

Уилям беше втори пилот в състава на екипажа, състоящ се от четирима души, на хеликоптер на Кралските военновъздушни сили „Сий кинг“, извикан да транспортира болния в лечебно заведение, пише ВВС.

В неделя внукът на кралица Елизабет ІІ е давал първото си дежурство като пилот-спасител. „Принц Уилям е много радостен, че най-накрая е успял да даде своя принос в работата по спасяване на живот в състава на издирвателно-спасителните сили“, каза неговият говорител.

В рамките на подготовката си принцът прекара половин година в базата на Кралските ВВС на остров Ангълси край северното крайбрежие на Уелс. През следващите три години той ще служи също там и ще участва в издирвателно-спасителни операции на цялата територия на Обединеното кралство.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!