При разследване: Пребиха журналиста Димитър Върбанов

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
82

Репортерът присъствал на внезапна проверка в склад
Снимка: Facebook
Пореден случай на бит журналист. Нападнат е бил Димитър Върбанов – репортер на “Господари на Ефира”, предаде Нова тв.

Нападението срещу журналиста е станало по време на разследване във Велико Търново. Трима души са се нахвърлили върху него. Служители на склад и шефът им нападнали Върбанов пред очите на полицаи от “Икономическа полиция”.

Репортерът и екипът му присъствали на внезапна проверка, целта на която била склад, в който преди време бяха открити храни с изтекъл срок на годност. Тогава беше установено, че съдържателите на склада подменяли етикетите на просрочената стока. По думите на журналиста, в склада са се съхранявали над 15 тона храни с изтекъл срок на годност.

Димитър Върбанов е хвърлен върху бетонова площадка, като е получил наранявания по ръцете и главата.

Настанен е в Спешното отделение във Велико Търново. Самият Върбанов разказва, че скенерът показал, че няма счупвания и сериозни травми.

Това е второто нападение срещу журналиста. През 2010 година той беше ударен с чук по главата.

По случая вече е започнало разследване под наблюдението на Районната прокуратура във Велико Търново. Намерените негодни стоки са иззети и изгорени.

От САЩ премиерът Бойко Борисов каза, че е разпоредил по-най бързия начин виновните за побоя да бъдат наказани с цялата строгост на закона.

По публикацията работи: Петя Славова
dnes.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!