Предупреждение за високо замърсяване на въздуха в Лондон

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
53

Кметът на града отправи призив към лондончани да бъдат внимателни и да дадат своя принос за справяне с проблема

Източник: Shutterstock

Кметът на Лондон Садик Хан издаде предупреждение за високо замърсяване на въздуха в британската столица днес и отправи призив към лондончани да бъдат внимателни и да дадат своя принос за справяне с проблема.

Британската столица изпитва големи проблеми със замърсяването на въздуха от събота насам заради продължаващите студени и мъгливи условия и нетипичен застой на въздушните маси, което води до слабо разпръсване на вредните емисии от превозните средства.
Предупрежденията ще бъдат видни днес навсякъде в транспортната мрежа. Училищата и местните органи на властта бяха уведомени за ситуацията.

Садик Хан каза, че прави всичко по силите му, за да се справи с токсичния въздух.

“Следвайки последната прогноза на Имперския колеж, в Лондон, издавам висока тревога за замърсяване на въздуха. Призовавам лондончани да се грижат един за друг като изберат да ходят пеша, да карат колело или да ползват обществен транспорт, където е възможно, да избягват ненужни пътувания с автомобили, да спират работата на двигателя на празен ход и да не горят градински отпадъци, защото всичко това допринася за високите нива на замърсяване на въздуха“, се казва в декларация на кмета, разпространена от Би Би Си.

Хан е голям привърженик на идеята за създаване на зона с ултраниски вредни емисии в Лондон. На специално проведени консултации на 25 ноември бе решено, че от август тази зона ще обхваща всички лондонски квартали, предаде БНР.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!