Предизборната кампания през погледа на Теодор Михайлов (галерия)

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
113

През цялата предизборна кампания за местните избори на 29 октомври известният зевзек Теодор Михайлов от “Демократична България”(Бележка на редактора: то пък вие сте много свестни.)публикуваше всякакви любопитни находки сред рекламните материали на кандидатите за кметове и общински съветници. 

Започваме с кандидата на “Земеделски народен съюз” Явор Гънчев, който безспорно е избрал най-фрапантното облекло за предизборен плакат – рицарски доспехи. Оставяме Теодор Михайлов да ви преведе през галерията от необичайни предизборни реклами:

Не си представяме точно така земеделците, но може би в народния съюз има място и за воини от конницата на Аспарух. Явор Гънчев е кандидат от Стара Загора и е на кон, има лък, рицарски доспехи и QR код. Силен кандидат във всеки смисъл! Честито!…

Аз паса, той паси, тя участва!

Нашият скромен, но сплотен колектив, с радост забелязва новия тренд, в който кандидатите не изписват имената си, а само номерата. Не прави изключение и Десислава Стоянова (да, търсехме я и я намерихме), която ще паси (но не Соломон) цяла Стара Загора, без да уточнява с какво, но до края на кампанията има време и може да разберем. Дотогава, ако не искате да пасете доматите с колците, гласувайте за Деси от Центъра на вселената – Стара Загора!

Румънеца без Енчев, издигнат от СБОР – Справедлива България обединени родолюбци, влетява в тази така оспорвана класация, като ѝ придава щибидидипка звезден блясък и интернационалност. Не разбираме защо му пука, нито от какво точно, но му пука. Отново няма име и отново не разбираме как аджеба се казва човека с бейзболна шапка с надпис #PUKA и папийонка с рицарски кръст.

Ловеч. Хубав край – хубави хора. Кандидатът за кмет Кирил Гумнеров представя листата си от съветници от коалиция “Граждани за общината”. Особен интерес у нас събуди кандидата с номер 117 – Боян Цветанов, който се надяваме да е вдясно на снимката, въпреки, че сме любопитни кой е вляво. Лично ние се колебаем между:
– Съпруга
– Приятелка
– Барманката от екскурзията до Занзибар
Всичко това би могло да рухне, ако случайно Боян е вляво, разбира се. Не пропускайте и номер 121 – Христо Бъжев, който е толкова нетърпелив, че се е снимал с коледната си елха. Също и номер 118 – Васил Гърмолов, който обича да се снима на софра с приятели и иска всички да разберем за това.

КАНДИДАТЪТ НА ВЪЗМЕЗДИЕТО. “И идват АДСКИ мъки, за ТЕЗИ, що са бъркали в кацата с меда…” Този текст е писан от самият канидат за кмет на Ловеч, който се преобразява на конник от ада, който ще сее възмездие. Честито!

Отне ни малко време да разберем как се казва кандидатката от варненската местна коалиция “БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ”. В древногръцката митология името ѝ е на богинята на мъдростта, занаятите и военните стратегии. Отново не е написано в този така вълнуващ предизборен материал, но поне има закачлив номер 69, а в тази позиция (доколкото си спомням, предвид преклонната ми възраст) не виждаш много-много, така че ни остава само да запомним преференцията 114, ако сме от Варна. И да гласуваме тук за нея, защото всички искаме да ходим до общината без да имаме никаква работа там.

Силна мъжка листа от Ихтиман се включва в класацията с амбицията да влезе в топ 10. Дали алтернативата на гражданите са селяните – ние не се наемаме да кажем. И ако сте решили да гласувате за Камен Асенов Миланов, помнете номера му, защото с това име са 109 и 117 и може да стане грешка. Успех за алфа мъжкарите от Ихтиман!

Симпатичната кандидатка за общински съветник Стефка Николова от “Има такъв народ” в Кърджали ни показва нови нива в графичния дизайн. Взимате едно голямо политическо лого, мятате една паспортна снимка отгоре, аранжирате с брандиран химикал за тежест, слагате го обратно, за да раздвижите шийните прешлени на избирателите, пишете с големи букви МЕСТИ ИЗБОРИ и хоп! Честито на Стефка!

Драстиииии… ти мен уважаваш ли ме? Аз съм адвокат Здравко Паскалиев от Средна Европейска класа. Каква фотосесия? Аз съм най-добрият фотограф в Русе и околията! Мога да се снимам сам и да стана кмет. Мога и надписа да си направя. С кой номер бяхме? С три? Супер, три за щастие! Айде, отивам към кметството да видя има ли закачалка за шапки, че скоро влизам. Айде, чао, обади се пак! И да не забравиш да гласуваш за мен тук!

Всички знаем, къде е Цончо. Но къде, под ягодите, е Дончо? Защо го крият от нас и новозагорската общественост? Или може би е неотразим? Или невидим? Или просто Коцето и Цончо са събирали стикери от Билла и им липсва само един? Толкова много въпроси се натрупаха, а отговори няма. Докато ги чакаме, номинираме Дончо от Възраждане Нова Загора, защото на плаката може и да го няма, но за нас той не остана незабелязан с яркото си неприсъствие.

Също така до нас достигна информацията, че пълното име на Дан Колов е Дончо Колев Денев. Проверяваме дали наистина той се е включил от отвъдното и ще ви държим в течение! Честито!

Тази класация може да се прекръсти на Стара Загора и останала част от страната. Поредното изключително силно предложение идва отново оттам и е в лицето на фолк-певицата Таня Боева. Изпълнителката на “Лошо момче” явно е провидяла в лицата на Коцето и Цончо добрите момчета, на които може да се довери и да стартира политическата си кариера, започвайки я като общински съветник в Стара Загора, а всички ние ѝ стискаме палци да спечели и тази класация.
Защото тя може и заслужава! Гласувайте за Таня и да се надяваме, че новият ѝ хит ще се казва “Общинарче” и че политическата ѝ кариера няма да свърши дотук!

“Вижте, нямам какво да правя след училище, в Горна Оряховица е скучно и искам да стана общински съветник, моля ви, изберете ме! Аз съм Мадлен Минова, гласувайте за младите, защото ние сме бъдещето и българския възход зависи от нас!”. Честита номинация на Мадлен!

Изключително симпатичната ни квартална батка Теодор Цонов е кандидат за общински съветник във Варна, издигнат от Земеделски съюз Ал. Стамболийски. Стискаме му палци да влезе в общината, стискаме му палци!

ВМРО в Троян се включва в класацията с кандидатката Веселка Маринова, която е победител във “Фермата”. Очаровани от този факт, както и от графичното оформление и ѝ желаем успех!

Йордан Янев е кандидат от ПП МИР в Кюстендил. Участва с две визии, защото всяка една е по-добра от другата. Предполагаме, че ПРЕФЕРЕНLИЯ, от втората визия, е преференция, също предполагаме, че кандидатът до края на кампанията ще ни зарадва и с нови дизайнерски визии. Стискайте палци и гласувайте!!!!!!!!!!!

Емилия Жилиева е кандидатът на БСП, ИТН и ПП ”МИР” за кмет на Лясковец. Тя също е в тренда на безимененна пропаганда, като набляга на номера, който в случая хем е доста закачлив, но и същевременно издава твърдост и увереност в победата. Стискаме ѝ палци да победи!

Нова визия от Шумен. Самият кандидат е инженер, фамилията му е Неделчев, а малкото му име е съкратено на Н., за да не се разваля хармонията на цялостната визия, която би могла да бъде определена като ранен ренесанс на цифровата ера, когато хората поникваха ненадейно от планините. Гласувайте за Н точка Неделчев и за тази зашеметяваща визия, която би развълнувала не само Шумен, но и цялата планета!

Тук липсва нещо, нещо липсва, но се надяваме, освен остър поглед, кандидатът на Левицата да има и остър слух, за да чува проблемите на село Дъбован.
Докато разберем това, нека гласуваме за нея и графичният ѝ дизайнер, който е добавил щипка загадъчност, за това как, аджеба, е задържала очилата на лицето си. Честито!

Помните ли Бенчо Бенчев с Ролс-Ройса от Бургас? Същият, когото арестуваха с Митьо Очите, после беше обвинен в укривателството му, а накрая осъди прокуратурата за 70 000 лв. за същото? Ето го, водач на листата на Граждани за общината с номер 101 и закачливия номер 69, напълно подхождащ на палавата му усмивка, сакото на Миодраг Иванов и фланелката на Jacob Cohën. Доверяваме се на опита му и вярваме, че дебюта му тук няма да остане незабелязан. Честито!

Росица Пиринлиева също спазва анонимния тренд. Тя е главен специалист „Култура“ в общинска администрация Провадия. Кандидат е за общински съветник на БСП и на снимката е с изрязана дясна ръка. Желаем и крепко здраве!

Още тестостерон в нашата класация. Представяме на вашето внинание Майк Тайсън от Кнежа, който е кандидат за общински съветник от местната коалиция “Граждани за общината”. На съгражданите си е познат като Мирослав Димовски, а ние разбираме, че освен Тайсън-татус е и почитател на Джон Кенеди, като е перефразирал неговата мисъл (Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country), за да му свърши работа за кампанията.

Може да гласувате тук за Майк Кенеди Тайсън, а ако сте от Кнежа и в края на октомври октомври за него, защото не прилича на човек, на който можеш да откажеш нещо. Честито!

Как да направим впечатление на публичен диспут в битката за Враца по Националната телевизия? Ето как! Ангел Василев е кандидат за кмет на Враца, издигнат от коалиция “Граждани за общината”. Номинираме го заради бялата му шапка в студиото, която очевидно го предпазва от слънчев удар, клетви от противници и уроки от зрители.
Жалко, че от снимката не става ясно има ли револвери на кръста, но ще следим за по-цялостна визия и ще ви информираме. Засега честито!

ДПС не е само Доган, Мустафа, Ментата и Делян. Идва нова смяна от Неделино в лицето на Борислав Дуганов, който е симпатичен младеж, искащ по-добро бъдеще за младежта. Дано знае как да го постигне, защото “всички сме дъпъсъ”.

Атанас Киряков е кандидат за кмет на Благоевград, издигнат от Национално движение за права и свободи (НДПС). Самият той нарича себе си Танас и се подписва като “Войводата”. Харесва стиховете на Стефан Стамболов. Дали след изборите ще се подписва и като “Кмета” не се наемаме да прогнозираме. Наздраве, войводо!

Дзааааак! Къде сте, бургазлии? Готови ли сте за Ивайло Дражев? Искате ли за вас да има безплатни неща, а пришълците да плащат? Той е тук и е готов да ви обещае всичко това, което никой не може да ви даде! Почти усмихнатият кандидат за кмет на Бургас е без номер, но е с черна тениска и черни очила, които крият от нас колко е бяла душата му. Независим е, но е подкрепен от две политически формации. Класик! А бяло, синьо и червено няма как да остане незабелязано от нас и да сгрее русофилските ни души!

През 2021 г. печели титлата ,,Царица на розата’’ гр. Карлово. През същата година става и носителка на титлата ,,Мис Вселена България 2021 г.‘’ и представя страната ни на най- престижния конкурс ,,Miss Universe” в Израел 2021 г.

Тя е Елена Данова, кандидат за общински съветник от “Нашия град” в Кричим. Знаем, че ще бъдем обвинени сега, че когато е така, питаме “защо така”, а когато е онака – “защо е онака”? И за първи път имаме предизборна визия, която да е така и онака. И оставаме без думи, защото не знаем ще спаси ли красотата света, но поне за Кричим сме спокойни.

“Хасково се намира на едно от последните места по най-ниска средна работна заплата в цяла България” ни казва най-младият (18 годишен) кандидат на ГЕРБ за общински съветник там.
От което следва изводът, че заплатите са едни от най-високите и Александър Чилингиров иска да промени това. След това е записал нарочно видео, за да ни го съобщи с гладка дикция и твърд тон.

offnews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!