Преди България – Естония и стотния мач на Стилиян

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1131

България излиза днес от 21:00 часа в първата си среща за 2011 година.

Съперник на нашите ще бъде отборът на Естония, а двубоят ще се излъчва пряко по ТВ+.

Той ще бъде по-особен за капитана Стилиян Петров, който ще изиграе своя мач номер сто с екипа на националния отбор. Според статистиката на ФИФА юбилейният мач на Стенли ще бъде този срещу Швейцария на 26 март, но не се брои за официален мача с Хонконг на турнира “Карлсберг къп” през февруари 1999 г.
Очаква се от БФС да подготвят някакво честване за стотното участие на Петров. Единственият българин с повече мачове от Стенли в националния отбор е настоящият президент на футболния съюз Борислав Михайлов, който има 102 двубоя.

За днешната проверка с Естония големият отсъстващ е Мартин Петров. Марто е наказан за решаващата квалификация с Швейцария и националният селекционер Лотар Матеус предпочете да отрепетира вариант на състава без него.

Аут от представителния тим е и Валери Божинов, който е в кошмарна форма.

Така в атаката на България днес най-вероятно като титуляри ще започнат Димитър Рангелов и Ивелин Попов, като Попето ще има по-свободна роля. Зад тях в халфовата линия ще оперират Стилиян Петров, Станислав Ангелов и Благой Георгиев като ляв външен халф.

Големите въпросителни са за десния фланг, където изборът е богат. Единият вариант е като дясно крило да започне Георги Пеев, а зад него да бъде избран един измежду Манолев и Бодуров. Другият вариант е Станислав Манолев да се ангажира с по-офанзивни функции, а Николай Бодуров да започне като десен бек.

На вратата безалтернативен е Николай Михайлов, но Боян Пейков е викнат от Матеус за трети път и е редно да запише поне половин час игра.

В атаката също могат да се отработят варианти. Макриев може да заеме поста на вклинения нападател, докато Цецо Генков може да изпълнява както тази роля, така и ролята на лек нападател.

Тази вечер България и Естония ще играят на най-хубавия стадион в Турция с капацитет под 10 000 места. Съоръжението, което се намира в огромния двор на най-лъскавия хотел в Анталия “Мардан Палас, е с капацитет 7500 места.

Двубоят с бившата съветска република е по-особен и за Илия Груев. Екснационалът влезе в щаба на Лотар Матеус като помощник-треньор. Голяма част от неговите функции ще се състоят в това да превежда коректно указанията на германеца и да ги свежда до знанието на играчите.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!