Повече оргазми за по-добра памет

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
544

Ако досега разглеждахме математиката, кръстословиците и

социалните игри като средство за поддържане на добра памет и концентрация, вече можем да добавим и оргазмите в групата на тези фактори.
Знаем, че сексът ни поддържа в добра форма, горим калории, когато правим любов и изглеждаме по-млади. Но според 72-годишния психолог Бари Комисарук игрите стимулират мозъка само в определени райони, докато процесите, които се извършват по време на секс стимулират целия орган.

По време на оргазъм притокът на кръв се увеличава, което увеличава и притока на кислород към мозъка. Според учения игрите със сигурност имат положителен ефект върху дейността на мозъка, но ако истински искаме да го развижим трябва да си доставяме по-често оргазми. Това за пореден път ни кара да се замислим дали секса всъщност не е тайната на дълголетието?

Щом можем да намалим появата на бръчки и да запазим силата на паметта активна за по-дълго време, може би трябва да се замислим и колко често правим секс. 

Едно е ясно – той ни кара да се чувстваме прекрасно и повишава хормона на щастие, точно като в моментите, в които играем на различни развлекателни игри. Затова, правете повече секс и бъдете с остър ум.

 

dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!