Porsche: Технологията за летящо такси ще е готова до десет години

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
68

Компанията очаква високопроходимият вариант на електромобила Mission E да привлече най-малко 20 000 купувачи, ако бъде одобрен за производство
Така изглежда Pop.Up. Снимка: Ройтерс
Германският автомобилен производител Porsche AG проучва възможността за летящи леки автомобили, но очаква технологията да бъде готова до десет години и едва след това да може да я използва в реалния живот, съобщи ръководителят на подразделението за разработки на автомобилостроителя Михаел Щайнер, цитиран от Ройтерс и БТА.
Компанията за спортни автомобили, която е част от концерна Volkswagen, е в началния етап на разработването на летящо такси и обмисля нови решения за придвижване в натоварените градски части, уточни Щайнер на автомобилното изложение в Женева.
Производителят на спортния автомобил Porsche 911 ще се присъедини към няколко компании, които работят по създаването на летящи автомобили в очакване на прехода към самоуправляващи се автомобили и дигитални транспортни услуги по поръчка.
Разглеждаме възможностите за придвижване на отделния човек в райони с натоварен трафик, където днес и в бъдеще е малко вероятно всеки да шофира по начина, по който желае, каза той в интервю.
Автомобилният дизайнер на Volkswagen Italdesign и Airbus представиха развита версия на двуместна летяща кола, наречена Pop.Up на изложението в Женева. Тя е създадена, за да избегне задръстванията по градските улици.


Снимка: Ройтерс
Освен това Porsche очаква високопроходимият вариант на електромобила Mission E да привлече най-малко 20 000 купувачи, ако бъде одобрен за производство, каза Щайнер. Компанията представи концептуалния си електрически кросоувър Mission E Cross Turismo във вторник.
По статията работи: Бойчо Попов
investor bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!