Полицията задържа участник от “Осемте джуджета” преди да даде пресконференция

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
128

Кристиян Христов (в средата) е собственик на компанията за производство на асансьори “Изамет”, за която се разказва в поредицата на “Антикорупционния фонд”, в която се разкрива схема за изземване на бизнеси, зад която стои бившият шеф на столичното следствие Петьо Петров, известен с прякора Еврото.

 

Служители на Главна дирекция “Борба с организирана престъпност” задържаха пред входа на Българската телеграфна агенция (БТА) Кристиян Христов минути преди да започне обявената от него пресконференция на тема “Осемте джуджета” отвътре и порочните методи за овладяване на съдебната система”. Това съобщиха от БТА.

Христов е собственик на компанията за производство на асансьори “Изамет”. За нея се разказва в “Осемте джуджета” – поредицата на “Антикорупционния фонд”, в която се разкрива схема за изземване на бизнеси. Бившият собственик на компанията Илия Златанов разказа, че е бил принуден от бившия шеф на столичното следствие Петъо Петров, известен с прякора Еврото, да я прехвърли на Христов.

По-рано днес бившата съпруга на Петров Любена Павлова даде интервю пред “Антикорупционния фонд”, в което разкрива, че Петров е имал “архив с доказателства” срещу магистрати, а през него е преминало не едно кариерно израстване в прокуратурата.

“На входа на БТА малко преди 14 часа служители на ГДБОП наредиха на Кристиян Христов да се качи в кола на ГДБОП, която го отведе. Христов не оказа съпротива, макар и няколко минути да настояваше първо да даде пресконференцията и след това да бъде отведен от полицаите. Служителите на МВР не се съгласиха и заявиха, че трябва да тръгне с тях сега “за разговор” и едва след това ще може да даде пресконференция”, пишат от агенцията.

 

Според в. “24 часа” Христов е задържан във връзка с вчерашната акция в ресторант в квартал “Драгалевци”, която е била свързана с убийството на Красимир Каменов-Къро, по която действия са били насочени именно срещу Петров и бизнесмена Размиг Чакърян-Ами. Впоследствие Петров беше обявен за издирване.

В анонса на пресконференцията на Христов беше записано, че той е работил за Любена и Петьо Петрови “и е запознат с порочните практики за овладяване на прокуратурата и други държавни структури”.
dnevnik.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!