Подробности за убийството във Видинско: Децата пребили до смърт мъжа заради шише ракия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
156

Престъплението е извършено по особено жесток начин

Прокуратурата ще поиска постоянно задържане на трите непълнолетни лица, заподозрени за убийството във видинското село Гъмзово.

Конкретният повод за посегателството срещу жертвата е възникнал скандал за продаден алкохол на трите лица. Убийството е извършено по особено жесток начин, съобщиха на брифинг от полицията и прокуратурата, съобщи.

“За извършеното тежко престъпление са установени и задържани 3 лица. Повдигнати са обвинения за извършено убийство. Днес ще бъде внесено искане за мярка “задържане под стража”, която да бъде разгледана от Окръжния съд във Видин. Лицата са непълнолетни. Причина за престъплението е злоупотреба и употреба на алкохол”, заяви Владислав Влашев – говорител на прокуратурата във Видин, цитиран от БГНЕС.

Четвъртото, 10-годишно момче, е под полицейска закрила.

Пред NOVA кметът на Гъмзово Венизел Флоров също посочи, че причината за агресията е закупена от жертвата ракия, която заподозрените не харесали.

„Не била хубава, върнали са я, а човекът им е върнал парите. Според разследващите е бит с твърд предмет и ритан. Има счупена горна и долна челюст, череп, разкъсани устни”, обясни той.

Хората от селото определят задържаните като лоши момчета.

„Бият, пушат, дрогират се, правят лошо, разбиват къщи. Не ходят на училище и аз специално не мога да кажа добро за тях. Имали са и други провинения – много пъти са викани от полицията”, обясни жителка на Гъмзово.

Тялото на 59-годишния мъж беше открито в безжизнено състояние в двора на къщата му.

Младежите са известни на полицията. Били са уличавани в дребни кражби до сега. Хората в селото са потресени от случилото се.

Източник: БГНЕС, NOVA
vesti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!