Почина възрастната жена от Пловдив, пребита от внука си

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
248

Пострадалата беше приета в болница в изключително тежко състояние, в кома и с множество тежки травми
Починала е 95-годишната Гена Кръстева, която беше пребита на 14 декември от внука си – 45-годишният бивш полицай от Пловдив Иван Дачев, предаде БНТ.

Това съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив, които внесоха искане за постоянен арест на задържания за тежкия побой.
Новината за смъртта на жената дойде, докато съдът заседава по мярката. Пострадалата беше приета в болница в изключително тежко състояние, в кома и с множество тежки травми.

Жената не е могла да се защити от нападението на внука си,

защото е била неподвижна, на легло, а за нея се е грижел личен асистент. Мъжът е живеел с баба си. След употреба на алкохол я пребива и оставя в безпомощно състояние. На следващата сутрин е открита в локва кръв от жената, която се е грижела за нея.

Преди да бъде задържан, Дачев е бил обявен за държавно издирване. От прокуратурата настояват за най-тежката мярка – задържане под стража.

Вчера прокуратурата в Пловдив изнесе тревожни данни – само в рамките на два дни 4 жени са станали жертви на домашно насилие. Районният съд по-рано днес остави в ареста мъж, пребил съпругата си с тенис ракета.
vesti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!