Плевнелиев към младите: Не чакайте, опитвайте, опитвайте…

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
202

Президентът ги призова да не се предават и да градят бизнес у нас Държавата трябва да подкрепя младите хора, които искат да хванат бизнеса с двете си ръце.


Това заяви президентът Росен Плевнелиев на откриването на младежки бизнес форум “Изгряващи звезди”, на който са представени ученически и студентски компании.

Държавният глава призова младите хора “да опитват, пак да опитват, всички заедно да опитваме, защото това ни прави хора”.

“Бъдещето на една нация се измерва с това какво правят младите хора в една страна – какво правят, какво са научили, но и дали искат да опитват”, подчерта президентът.

Той даде пример с това, че след броени дни ще бъдат открити няколко фабрики в страната, като средната възраст на предприемачите на тези фабрики и складове е под 30 години.

“Те получиха образование, опитваха и днес вече могат да строят своите фабрики в България. Всички те видяха и бяха подкрепени от една нова, по-различна България”, отбеляза Росен Плевнелиев.

По думите му “големите хора никога не чакат ябълката сама да падне от дървото и да кажат: “Еврика!”.

“Хиляди млади предприемачи се раждат в България и намират своя път. От днес за утре обаче не може, но в рамките на десет години например промяната е възможна – промяна за добро. Промяна, която поставя България на добро място”, обяви президентът.

В рамките на форума над 500 ученици и студенти от страната ще представят своите компании, реализирани като част от целогодишната програма “Учебна компания” на “Джуниър Ачийвмънт”.

Пред участниците кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че само в столицата над 80 процента от училищата са включени вече в инициативите на “Джуниър Ачийвмънт”.

Министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова пък посочи важността на връзката на обучението с бизнеса.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!