Писател твърди, че е открил дома на Джеймс Бонд в Лондон

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
56

Авторът се е фокусирал върху личния живот на Иън Флеминг, за да намери точния адрес

Редактор: Наталия Тотева
Британският автор Уилям Бойд твърди, че е открил дома, в който е живял Джеймс Бонд в Лондос. Информацията за това къде е живял Бонд така и не разкрита от автора на романите за него – Иън Флеминг.

Флеминг бегло споменава за неговото местопребиваване в лондонския квартал “Челси”.

Британският автор, прочел под лупа цялото творчество на Флеминг, обяви точния му адрес: “Уелингтън скуеър” № 25.

“Тук се е намирал апартаментът на Джеймс Бонд”, твърди Бойд. Агент 007 е измислен образ, но апартаментът му, от който Флеминг се е вдъхновил, е реален и съществува на посочения от мен адрес, добавя той.

Най-съществени следи Бойд открил в романа “Муунрейкър”, където се казва, че Бонд живеел в уютен апартамент с изглед към площад, осеян с дървета и в близост до “Кингс роуд” – известна улица в квартала “Челси”.
Бойд се е позовал и на описание в романа “Тъндърбол”, (1961) в което се казва, че апартаментът на Бонд не бил далеч от Хайд парк, пише “Монитор”.

За да се намери точният номер, авторът се е фокусирал върху личния живот на Флеминг и най-вече върху периода му като журналист в “Сънди таймс”.

Снимка: Bloomberg.com
bgonair.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!