Пеевски пак се бута за премиер, иска да се пробва за месец

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
0
65

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски отново се предложи за премиер, като каза, че може да се пробва за един месец. “Ако той не може да се справи, мога да свърша работата. Ако трябва мога да отида за един месец да пробвам и ако нещата са по-успешни и рейтингът е по-висок, мога да остана”, бяха точните думи на Пеевски.

Той отбеляза още, че Денков има по-ниско доверие от кабинета на Жан Виденов. Пеевски отбеляза, че срокът му е изтекъл и че след три месеца няма да е премиер.

Бюджета на НЗОК

Пеевски коментира темата с бюджета на Здравната каса, който бе отхвърлен на комисия и думите на премиера, че игрите със здраве са опасни за здравето.

“Как го е решил Денков, че ще останем без бюджет? Той като какъв се бърка в работата на парламента?”, попита Пеевски.

Той увери, че ще има бюджет на Здравната каса. “Да не се напряга прекалено премиера, да си върши другата работа, която си я върши. Виждате какво става с хората. той неработи нищо този човек. Да не се занимава с парламента”, каза още Пеевски.

Заявката на президента за вето върху бюджета Пеевски определи като популизъм желанието на президента за вето върху Закона за държавния бюджет. Той обаче беше категоричен, че ако има предложение за продажба държавна земя, ДПС ще го спрат.

Защо са се отказали от комисия за заплахите срещу Йоловски? Той каза, че ДПС са се отказали от комисия за заплахите срещу Йоловски, защото са преценили, че е по-добре да се остави всичко на разследващите органи.

© Actualno.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!