Педофил, който изнасили 15-годишна ученичка, но не може да бъде депортиран от Обединеното кралство обратно в Албания, се хвали, че „нямам никакви притеснения тук“ и казва, че се радва, че не може да се върне, защото „има много лоши хора там“

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
254

В Обединеното кралство албанският гражданин Джин Герджи, осъден за изнасилване на 15-годишна ученичка, избегна депортация поради правни сложности. Герджи, пристигнал под предлог, че бяга от конфликта в Косово, всъщност е използвал системата за убежище, представяйки се за косовар, за да си осигури защита във Великобритания. След осъдителната му присъда през 2015 г., британските власти се опитаха да му отнемат гражданството и да го депортират, но се сблъскаха с непредвидени правни препятствия.

Въпреки съмненията от 2005 г. относно истинската самоличност на Герджи, необходимите мерки така и не бяха предприети, което му позволи да остане в страната. Иммиграционен трибунал по-късно заключи, че отнемането на британското му гражданство би било несправедливо, тъй като доказателствата за истинската му идентичност са били игнорирани десетилетия наред.

Герджи, който не изрази съжаление за своето деяние, заяви пред медиите, че се чувства комфортно и безгрижно в Обединеното кралство и планира да посети Албания, въпреки твърденията, че не желае да живее там заради “много лоши хора”. Този случай породи вълнения относно ефективността на имиграционната система във Великобритания и подчерта нуждата от по-строг контрол и механизми за защита на обществото от подобни индивиди.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!