PayPal разрешава разплащания с криптовалути

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
53

PayPal Holdings Inc. обяви в сряда, че през следващите няколко седмици компанията ще въведе търговия с криптовалути в своята онлaйн разплащателна мрежа, което ще позволи на потребителите да купуват и продават биткойн и други виртуални валути и да пазаруват с тях, използвайки техните “цифрови портфейли”.

“Работим с централните банки и обмисляме всички форми на дигитални валути и как PayPal може да играе роля в това начинание“, посочи главният изпълнителен директор на компанията Дан Шулман. Той допълни, че PayPal ще позволи на клиентите да плащат с криптовалути в мрежата от 26 милиона търговци от началото на 2021 г., като ще могат да закупуват стоки и услуги от търговците, които приемат платформата на PayPal.

Въпреки това търговците ще продължат да се разплащат с реални пари (т.нар. фиатни пари), което означава, че ще има конвертиране на средства при съответните покупки.

Първоначално американската онлайн платежна система PayPal ще позволи на своите потребители да пазаруват, да купуват или продават биткойни, както и още три криптовалути – етериум, биткой кеш и лайткойн.

След тази нови криптовалутите поскъпват, като Bitcoin нараства с 4,6%, Ethereum с 4,37%, Bitcon Cash със 7,8% и Litecoin с 11,5%, съобщи БНР.

standartnews.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!