Париж и Лондон за по-силен военен натиск срещу Кадафи

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
639

Френският президент Никола Саркози и британският премиер Дейвид Камерън са съгласни, че трябва да се засили военният натиск срещу Муамар Кадафи.

Това предаде Франс прес, като се позова на съобщение на Елисейския дворец, разпространено след среща и вечеря в Париж на двамата лидери, на която те обсъждаха Либия.

Саркози и Камерън са постигнали това съгласие, водени от констатацията, че режимът на либийския лидер продължава да е решен да воюва срещу собственото си население.

“Всички средства трябва да бъдат на разположение”, се казва в изявлението.

“Важно е международната коалиция, действаща в Либия, да покаже пълната си решимост да защитава цивилното население, да сложи край на обсадите на Мисурата и на Зантан, каквито е имало само през Средновековието и да върне войските на Кадафи в техните казарми”, се казва още в изявлението.

По-рано Ройтерс съобщи, че на срещата между двамата лидери Саркози е изразил мнение, че Франция не вижда необходимост засега да въоръжава либийските бунтовници.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!