Откриха уран в пратка на летище „Хийтроу“

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
94

Малко количество уран е било открито в пратка от скрап на летище „Хийтроу“. Води се разследване. Повикан е бил Отделът за борба с тероризма, съобщава БНР.

Инцидентът е станал на 29 декември и според таблоида „Сън“, който първи съобщи за него, става дума за пратка с произход от Пакистан, предназначена за ирански граждани във Великобритания и пристигнала с полет от Оман. Аларми са се задействали, когато специализирани скенери са засекли потенциално смъртоносния уран, докато пратката е била транспортирана до товарен навес. Полицията отказва да съобщава подробности, тъй като се води разследване, но побърза да информира, че става дума за много малко количество и няма опасност за живота на хората.

Една от основните линии на разследване, по която се работи е, че става дума просто за пропуск при сканирането в страната, откъдето идва пратката.

Не се съобщава за къде е била предназначена тази пратка.

Ричард Смит от Отдела за борба с тероризма заяви за Би Би Си, че макар и разследването още да продължава от това, което се знае досега може да се каже, че не може да се говори за някаква пряка заплаха. Няма извършени арести.
struma.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!