Осъдиха татко да плати £20 000 за това, че отива в градината на съседа, за да вземе топката на сина си

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
156

Баща бе осъден да плати близо £20 000 – включително £11 000 на починал мъж – след като се опита да вземе топката на плачещия си син от градината на съсед.

35-годишният Хаим Адлер сподели пред MailOnline, че се е „опитал да помоли любезно“, когато съсед отказал да върне топката на осемгодишния му син, докато бил на гости на родителите му в Голдърс Грийн, северен Лондон.

Говорейки за съседа си Хаим сподели: „Той се развика на сина ми и го разплака.

„Детето ми беше много разстроено и аз отидох до къщата, за да говоря със съседа си и да си върна топката.

„Леля ми живее в къщата и ни беше разрешила да ходим в градината по всяко време. Семейство Бергсон живееше в апартамент в края на градината.

„Първият път, когато топката преминава оградата, аз дори не бях в къщата, но когато той се развика на сина ми и отказа да я върне, аз отидох да я поискам обратно.“

Вместо топка  Хаим получи „пет години ад“, след като експертът по моторно право Бергсон и съпругата му психолога д-р Едел Макандрю-Бергсън го съдят за посегателство и тормоз.

Съдия отсъжда в полза на Бергсон, присъждайки на двойката 19 800 паунда обезщетение и оставяйки на Адлер 40 000 паунда съдебни такси.

Съдия Стивън Хелман изнформира на кметовете и градския окръжен съд: „Поведението на Хаим Адлер е било агресивно, унизително и сплашващо“,

„Това поведение надхвърля това, което просто причинява разстройство.“

Но Адлерови твърдят, че проблемите са започнали едва когато Бергсън се преместили в съседство с родителите на Хаим през 2017 г.

69-годишната Естер Адлер споделя: „Живеем тук от 40 години и никога не сме имали проблеми, докато семейство Бергсън не се преместиха в апартамента им.

„Цялото това нещо никога не трябваше да стига до съда. Ние не искахме да се обръщаме към съда, но те бяха решени да ни съдят.

„Не знам как ще намери £20 000, за да им плати. Просто е нелепо. Синът ми е бесен.

Семействата се сблъскват за първи път през август 2017 г., когато Бергсън разбират, че водата се излива в градината от съседния басейн на внуците на Адлер.

Това довежда до конфронтация със Зави Адлер, бащата на Хаим.

Проблемите продължиха оттук нататък, с футболна топка в градината им.

Топка многократно се „блъскала“ в разделителната ограда всеки уикенд, според Бергсън, които твърдят, че това е начин за „сплашване“.

Отново се стига до конфронтация, когато проблемите достигат връхната си точка и семейство Бергсън се ядосва от шума един дълъг уикенд през май 2018 г.

Д-р Макандрю-Бергсън грабва футболната топка, когато тя влиза в нейната градина, и я хвърля през оградата на друг съсед.

Разгневеният Хаим Адлер, чест посетител в дома на родителите си, два пъти влиза в градината на Бергсон.

Семейство Бергсън твърдят, че той „ръмжи“ и се подиграва на г-н Бергсън първия път.

Хаим също влиза в градината с „малка армия“ от членове на семейство Адлер, за които Бергсън твърдят, че ги използвали като „вечерно забавление“.

Съдията го описва като „призрачно“, когато д-р Макандрю-Бергсън казва, че съпругът й е бил обкръжен този уикенд, докато Хаим му се подиграва, викайки „тук тук“ и многократно ритайки с десния си крак във въздуха.

Давайки присъда, съдия Стивън Хелман казва, че Хаим е бил провокиран от отказа на Бергсън да върне топката, но той е отишъл твърде далеч.

Съдията казва: „Приемам, че беше ядосан, защото бяха разстроили сина му, но той не ми показва, че поведението му е разумно .“

Съдията постановява, че Хаим е тормозил Бергсън и „поне част от тялото му“ е влязло в апартамента им по време на един от инцидентите.

След процес и присъда през 2022 г., делото се връща отново в съда миналата седмица, за да може съдия Хелман да се произнесе относно размера на обезщетението, дължимо на Бергсън.

Г-н Бергсон почива след първоначалния съдебен процес.

Съдия Хелман нарежда на Хаим да плати 8 800 паунда обезщетение на д-р Макандрю-Бергсън, заедно с 11 000 паунда на имуществото на съпруга ѝ.

Съдията също така нарежда на Естер и Зави Адлер да платят обезщетение от £1700 поради намеса в правото на преминаване на Bergesons през проход, водещ до техния апартамент, който често е бил възпрепятстван от строителни материали.

Делото ще бъде върнато в съда на по-късна дата за решение кой плаща сметките на адвокатите.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!