Обама и Камерън не са взели решение за стратегическия запас от петрол на САЩ

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
460

Президентът на САЩ Барак Обама и британският премиер Дейвид КАмерън не са взели каквото и да е решение за използването на стратегическите запаси на петрол на САЩ за компенсиране на възможен дефицит на пазара във връзка със санкциите срещу Иран, съобщиха представители на двамата политици, цитирани от РИА Новости.

Официалният представител на Белия дом Джей Карни заяви, че Обама и Камерън в хода на визитата на британския премиер в САЩ в четвъртък не са да обсъждали въпроси, свързани с енергийния пазар.
„Некоректно е да се говори, че по този въпрос е било достигнато някакво споразумение”, заяви Карни, като добави, че в условията на висока възможност за това, санкциите срещи иранския петрол да вдигнат цените на петрола, не трябва да бъде изненадващ фактът, че Обама и Камерън обсъждат тази тема.
Официалнитя представител на британския премиер Стив Филд същио потвърди, че не е взето решение за „разпечатването” на стратегическите запаси от петрол на САЩ.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!