Нова стачка на персонала на Бърза помощ във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
158

Персоналът на Бърза помощ стачкува днес в Англия и Уелс по повод на заплащането. Членове на три синдиката участват в нея.

Около 15 000 шофьори на линейки, парамедици и служители в колцентрове стачкуват за трети път в рамките на пет седмици. Планирани са още стачки през следващите седмици, като най-сериозна ще бъде тази на 6 февруари, когато ще се включат и медицинските сестри, съобщава БНР.

Подобно на предишните две стачки Бърза помощ ще обслужва само най-тежките случаи. Правителството продължава да твърди, че не може да си позволи увеличение на заплащането над инфлацията.

Здравният министър Стив Баркли каза, че решението за днешната стачка е „много разочароващо“ и въпреки извънредните планове на правителството за смекчаване на последиците и рисковете за пациентите, денят ще бъде много труден.

Генералният секретар на профсъюза „Юнайт“ Шарън Греъм заяви за Скай нюз, че правителството е готово да преговаря за всичко друго, но не и за заплащането. А Кристина Макани от „Юнисън“ предупреди министъра на финансите Джеръми Хънт, че ако продължава да се противи на призивите за отпускане на допълнителни средства и стартиране на преговори със синдикатите за прекратяване на стачките, стачната вълна в националното здравеопазване може да продължи много месеци наред.
struma.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!