Нова опасност. Първи смъртен случай от маймунска шарка в САЩ

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
98

Медицинските власти в Тексас съобщиха за смъртта на пациент, заразен с маймунска едра шарка. Това е първият случай в САЩ с летален изход след заразяване с това заболяване.

Починалият е жител на окръг Харис, Тексас, който страда от редица съпътстващи заболявания. Според съобщение на пресслужбата на местното управление по здравеопазване, все още не е ясно дали маймунската шарка е основната причина за смъртта на пациента. Резултатите от патоанатомичната експертиза ще бъдат публикувани по-късно.

По данни на федералните центрове за контрол и профилактика на заболяванията в САЩ, в момента в страната са регистрирани повече от 18 000 случая на заразяване с маймунска едра шарка. Водещо място заемат щатите Калифорния и Ню Йорк, където са регистрирани, съответно, 3 291 и 3 197 случая. Според последните данни в Тексас има 1 604 случая на заразяване.

standartnews.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!