Неизбежни данъчни промени при лейбъристите, според експерт

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
150

След победата на Лейбъристката партия, се очакват промени в данъчната и пенсионната система. Гари Смит, партньор във финансовата фирма Evelyn Partners, обяснява какво може да се очаква и какво не е уточнено от новото правителство.

Данъчни промени

Лейбъристите планират да въведат ДДС и бизнес данъци за частни училища, очаквайки приходи от £1.6 милиарда, но тази мярка ще влезе в сила през 2025 г. Смит предупреждава, че това ще увеличи таксите за обучение и ще направи частното образование недостъпно за много семейства.

Борба с избягването на данъци

Лейбъристите ще затворят данъчни вратички, включително премахване на статуса на “не-домицил”, и ще укрепят ресурсите на HMRC за намаляване на избягването на данъци. Това ще включва преглед на използването на данъчните облекчения.

Пенсионни промени

Предишните намерения на лейбъристите за възстановяване на Lifetime Allowance за пенсии не са споменати в манифеста, което може да е в полза на спестителите.

Държавна пенсия

Лейбъристите обещават да запазят тройното заключване на държавната пенсия, но не предлагат подобренията, включени в манифеста на консерваторите. Това може да доведе до облагане на пенсионерите с данък върху държавната им пенсия до 2027 г.

Неясноти

Манифестът обещава “нов фокус върху избягването на данъци от големи предприятия и богатите”. Според Смит, промени в данъчната система са малко вероятни преди април следващата година. Въпроси, които не са адресирани, включват капиталови печалби, наследствен данък, данъчни облекчения за пенсии и работни пенсии.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!