Наши и US военни тренират в Пловдив

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
818

Започна съвместна българо-американска подготовка „Тракийска пролет - 2011", която ще се проведе в района на летище „Пловдив" и авиобаза „Крумово", съобщиха от Министерство на отбраната.

Тя ще продължи до5 май 2011 година и в нея ще участват сили и средства от МО и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, формирования от Сухопътните войски, Военновъздушните сили и Военноморските сили и формирования от Силите на САЩ в Европа.
От американска страна в съвместната българо-американска подготовка ще участват два транспортни самолета С-130 „Херкулес” и до 150 американски военнослужещи, а от българска страна – един транспортен самолет С – 27 J „ Спартан”,  два вертолети AS 532 AL “Кугър” и до 600 военнослужещи от Българската армия.
По време на подготовката ще се проведат дневни и нощни учебно-тренировъчни и бойни парашутни скокове от самолети С-130 J „Херкулес” и С-27J „Спартан”.
Българските и американските екипажи ще изпълняват тактически полети на малка височина, превоз на войски и товари, стоварване на тактически въздушни десанти, изпълнение на задачи по авиомедицинска евакуация, бойно търсене и спасяване и различни способи за доставка на хуманитарна помощ за бедстващо население.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!