Най-мощното бизнес лоби в Лондон – кокаин и сексуално насилие

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
135

Жена заяви, че преживяванията ѝ са били “страшни”

Повече от дузина жени твърдят, че са станали жертва на сексуално насилие от страна на висши служители на най-влиятелното бизнес лоби във Великобритания – “Си Би Ай”, съобщи “Гардиън”, цитиран от БГНЕС.

Обвиненията, включително за изнасилване по време на парти за персонала на лодка по Темза, идват месец след като ръководителят на лобито се оттегли. Това даде възможност за разследване на “поведението му на работното място”.
Новите разкрития произтичат от интервюта, дадени пред вестник “Гардиън” от повече от дузина жени, които работят в лобито или наскоро са работили там.

Те се оплакват от “токсична култура” в организацията на бизнес лобитата.

Освен твърдението за изнасилване, друга жена твърди, че е била сексуално нападната на същото парти на лодка.

Друго обвинение се отнася до висш мениджър, който в продължение на няколко години е изпращал неприлични снимки на по-млади колежки.

Други твърдения са свързани с непрофесионално поведение на висши служители към по-млади колежки и предполагаема употреба на кокаин по време на официални събития.
“В “Си Би Ай” работят добри мъже. Но има и мъже, които се възползват от по-младите жени”, заяви пред „Гардиън“ една от подалите сигнала и добави: “Опитът да бъда обект на посегателства разруши увереността ми в работата и в други сфери на личния ми живот.”

Друга жена заяви, че преживяванията ѝ са били “страшни” и разказа: “Има реална опасност от някои от тези хора”.

Говорител на лобито заяви, че външна правна фирма води разследване на “всички скорошни твърдения”.

Генералният директор на “Си Би Ай” Тони Данкър се оттегли през март в очакване на резултата от независима проверка след въпроси относно “поведението му на работното място”.

Източник: БГНЕС
vesti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!