Над 5,3 тона кокаин са заловени на рибарска лодка в Сицилия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
89

След акция на финансовата полиция на Италия е задържан 5. 3 тона кокаин на стойност 850 милиона евро (1 710 милиарда лева), предава Palermo Today.

При акцията са блокирани два търговски кораба, плаващ под флага на Палау, и рибарска лодка от Калабрия, край бреговете на Агридженто по време на претоварване на стоките. Част от товара е насочен към Палермо.

Финансовата полиция е открила 5,3 тона “бял прах” и е арестува екипажите на двете плавателни средства, съставени италианци, 19-годишен французин, албанец, украинци и турци.

Заловените над 5,3 тона кокаин, предназначен за снабдяване на целия национален пазар, са биха донесли приходи от над 850 милиона евро. И част от този товар е бил насочен към Палермо.

“Това е най-голямото конфискуване на кокаин, извършвано някога в Италия, и едно от най-значимите” е заявил подполковник Джанлука Анджелини, командир на звеното за наркотрафик на Палермо.

Сицилийският пролив е потвърден като пресечна точка за незаконен трафик, както и като един от основните маршрути към Европа за потоци на кокаин от Южна Америка.
ruse24.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!