Местан обвиняем за ПТП-то, под гаранция от 10 бона

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
48

Лидерът на ДОСТ е със забрана да напуска страната

Снимка: архив, БулФото
Окръжната прокуратура в Кърджали повдигна обвинение на Лютви Местан за катастрофата, при която загина 6-месечно бебе.

Започнало е разследване по досъдебно производство за установяване на причините за ПТП-то на пътя за „Маказа“.

До момента са извършени разпити на свидетели и очевидци, назначени са съдебномедицински експертизи, които да дадат заключение за причините за смъртта на детето, както и за вида на причинените увреждания на родителите му и неговия 9-годишен брат.

Събраните до момента доказателства са дали основание да се приеме, че обвиняемият е извършил нарушения на Закона за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта на малолетната Е.А.

По отношение на лидера на ДОСТ е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 10 000 лева. Наложена му е забрана да напуска страната, съобщиха от прокуратурата.

Разследването по делото продължава, предстои събирането на гласни доказателства, огледи на моторните превозни средства, които са иззети по делото като веществени доказателства и назначаване на съдебна автотехническа експертиза.

По публикацията работи: Веселина Йорданова

dnes.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!