Мей ще представи нова мярка срещу притока на чужденци

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1469

Премиерът иска „възстановяване на британската мечта“
Снимка: БТА
Още преди датата за излизане от ЕС – 29 март 2019 г. – Лондон ще се постарае да намали притока на чужденци към Великобритания. Премиерът Тереза Мей днес ще представи нова идея как да се случи това, пише Reuters.

Идеята на Мей е да се въведе допълнителен данък за чужденците, които купуват жилища във Великобритания. Обяснението на премиера е, че иска за чужденците да е по-трудно да купуват британски домове, отколкото за „усилено работещите британски граждани“.

Британският премиер, която не успява да обедини своята управляваща Консервативна партия зад стратегията си за Brexit, се надява да извлече дивиденти, представяйки решения, за справяне с растящото неравенство между гражданите в Обединеното кралство.

Мей също така е наясно за успешната конференция от миналата седмица на Лейбъристката партия, на която бяха представени нови политики, насочени към британците, гласували за излизане от ЕС. Именно затова тя ще се опита да надскочи опозицията си, представяйки нов социален дневен ред.

Очаква се британският премиер да обяви „възстановяване на британската мечта, че животът трябва да е по-добър за всяко ново поколение, което означава да поправим нашия счупен жилищен пазар“.
economic.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!