Мъж в ареста след убийството на съпругата и дъщерите на радио коментатор с арбалет

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
115

Британската полиция задържа 26-годишния Кайл Клифорд от Енфийлд, северен Лондон, след като съпругата и двете дъщери на радио коментатора Джон Хънт бяха убити с арбалет в град Бъши, северно от Лондон. Жертвите са 61-годишната Карол Хънт и дъщерите им Луиз (25) и Хана (28).

Полицията съобщи, че Клифорд е познавал жертвите и не се търсят други заподозрени. Той получава медицинско лечение за наранявания, които е получил. Сигналът за инцидента е получен във вторник вечерта, когато трите жени са открити мъртви в дома им.

Главен суперинтендант Джон Симпсън нарече инцидента „ужасяващ“, като потвърди, че се вярва, че е използван арбалет, но може да са били употребени и други оръжия.

Учениците в близко начално училище в Енфийлд останаха вътре по време на полицейското издирване.

В Обединеното кралство не е необходим лиценз за притежание на арбалет, но е незаконно да се носи такъв на публично място без основателна причина. Министърът на вътрешните работи Ивет Купър нарече смъртните случаи „наистина шокиращи“ и обеща преглед на законодателството за контрол върху арбалетите.

BBC Radio Five Live и Sky Sports Racing изразиха съболезнованията си към семейството на Джон Хънт. Съседите описаха семейството като приятелско и заявиха, че случилото се е шокиращо.

През март тази година 47-годишен мъж беше арестуван след като двама души бяха ранени в атаки с арбалет в Шордич, Лондон. През октомври 21-годишният Джасвант Сингх Чайл беше осъден, след като беше заловен в замъка Уиндзор с зареден арбалет, заявявайки, че иска да убие кралица Елизабет II на Коледа 2021 г.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!