Манчестър е против плана на Джонсън за най-строги ограничения

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
378

 

Манчестър се обяви против плана за блокиране на британския премиер Борис Джонсън, съобщи сайтът „Политико”. Кметът на Манчестър Анди Бърнам заяви, че той и другите лидери в графство Голям Манчестър се борят срещу решението на правителството на Великобритания да наложи най-високата си категория ограничения срещу COVID-19 върху местното население.
Поминъкът не трябва да се рискува заради несигурна стратегия без допълнителна финансова подкрепа., смята Бърнам.

Бърнам заяви, че той и колегите му в региона са “единодушно против плановете на правителството за трето ниво” и призова за по-щедра схема за подкрепа на работните места, покриваща 80 % от заплатите на всички засегнати работници. Планираната от правителството схема покрива две трети от заплатите на работещите в предприятия, принудени да закрият заради правителствените ограничения. Ограниченията от трето ниво означават затваряне на всички барове и заведения, които не сервират храна. БГНЕС припомня, че на 12 октомври министър-председателят Борис Джонсън обяви пред парламента, че се въвежда нова тристепенна система от ограничения в цялата страна.

От 14 октомври те ще влязат в сила в Ливърпул и Мърсисайд. Пъбовете и баровете, фитнес-залите и басейните, казината и залите за игрални автомати ще бъдат затворени. “Новите мерки могат да включват допълнителни ограничения, които ще засегнат заведенията за обществено хранене, развлеченията и отдиха, както и фризьорските и козметични салони, но търговските обекти, училищата и университетите ще останат отворени”, каза Джонсън. Северна Ирландия вече предприе по-строги мерки, затваряйки за две седмици училищата, а за четири – пъбовете и ресторантите. Миналата седмица Шотландия също затвори временно пъбовете на много места в района.
© Actualno.com

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!