Лондон снабдява Киев с дронове Malloy

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
67

Те могат да се използват при евакуация на военни

Снимка: malloyaeronautics.com

Британското министерство на отбраната демонстрира евакуация на военни с помощта на БпЛА Malloy. Тези дронове са включени в пакета помощ за Украйна от Великобритания. Това съобщава РБК-Украйна, като се позовават на публикация на британското ведомство във Facebook.

“Безпилотните летателни апарати, като дроновете Malloy, управлявани от британската армия, могат да транспортират оборудване, оръжия и дори ранени от фронтовата линия и са част от настоящия ни пакет за помощ за Украйна“, се посочва в изявление на британското министерство на отбраната.

Дроновете Malloy се произвеждат от Malloy Aeronautics. Тези дронове имат три модела – T150, T400 и T80. Видеото на британското министерство на отбраната показва работата на дрона T400. Този модел е в състояние да повдигне 180 кг при всякакви метеорологични условия и да достави товар до всяка определена точка.

Дронът има сменяеми батерии за зареждане, така че не е нужно да се чака с часове, за да се презареди. T400 също има излишна авионика, система за задвижване и батерии, което позволява, съсредоточване върху задачата, а не върху БпЛА.

Освен това дронът има вертикално излитане, обхват на полета до 70 км и може да работи в автономен режим в продължение на 35 минути.

РБК-Украйна припомня, че португалският производител на дронове Tekever е готов да предостави на Украйна част от своите далекобойни системи за поддръжка на сухопътни и морски операции. Тази стъпка ще бъде финансирана от Международния фонд на Обединеното кралство за подпомагане на Украйна.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!