Лондон ще публикува днес стратегията си за преговори за Брекзит

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
258

Правителството на Великобритания ще публикува днес т.нар. Бяла книга, в която обяснява стратегията си за преговорите за напускане на Европейския съюз.

По този начин обществото и политиците за пръв път ще могат да разберат какви са целите на правителството на Тереза Мей, макар че тя заяви, че няма да разкрива всичките си позиции, защото никой не постъпва така преди преговори.

Би Би Си коментира, че Бялата книга ще бъде сходна на речите по темата, произнесени от Тереза Мей през януари.

Представянето на Бялата книга става часове, след като парламентът одобри с 498 срещу 114 гласа закона, разрешаващ на кабинета да задейства Член 50 от Договора за ЕС, с който уведомява останалите страни членки за започването на 2 години на преговори.

Това е само първо от поредицата гласувания преди окончателното съгласие на парламента. Дебатите продължават и следващата седмица между понеделник и сряда. През това време депутатите внесоха повече от 100 страници с предложения и несъгласия с плановете на правителството, а след публикуването на стратегията броят им почти сигурно ще се увеличи.
dnevnik.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!