“Ливърпул” се е съгласил принципно с офертата на китайския бизнесмен Хуанг

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
530

Китайският бизнесмен Кенет Хуанг може да се окаже съвсем скоро собственик на "Ливърпул".

Офертата на неговия консорциум е била приета “принципно” от ръководството на мърсисайдци и се очаква съвсем скоро да има развитие около евентуалната продажба.

Той е получил помощ да представи предложението си от базираната в Чикаго компания “Спортскорп”, която е ръководена от американския бизнесмен Марк Гейнис. Контактът с президента на червените Мартин Броутън е бил осъществен в понеделник и според Гейнис, “е останал изключително доволен от параметрите, които е предложил Хуанг”.

“Не може да се каже, че има конкретна оферта. Просто ръководството се запозна какво може да очаква, когато бъде отправено такова предложение. Мартин Броутън хареса много параметрите и увери, че това е най-доброто към момента, но офертата ще бъде изпратена скоро”, заяви Гейнис пред АП.

Той не разкри каква сума ще бъде предложена, но оповести опорните точки в предложението. Новите собственици веднага ще изчистят всички дългове на “Ливърпул”, ще осигурят пълната сума за строежа на новия стадион в “Стенли парк”, ще заделят голяма сума пари за привличане на нови играчи и ще разработят стратегия за увеличаване на фенската база в Азия.

“Нашата цел е с тази оферта да не правим по-богати Том Хикс и Джордж Джилет. Искаме да осигурим добра основа за бъдещето на “Ливърпул” и мисля, че ако предложението ни бъде прието, ще се справим”, добави Гейнис.

Той разкри още, че ако Хуанг се сдобие с контролния пакет акции, ще бъде съсобственик заедно със свой бизнеспартньор – Гуан Ян. Двамата притежават по 50% от компанията QSL, която ще бъде и собственик на “Ливърпул”, ако се стигне до продажба.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!