Лицензът на Uber в Лондон е продължен с 15 месеца

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
62

Компанията е направила необходимите промени, за да се съобрази с изискванията, след като заявлението й за лиценз беше отхвърлено миналата година
Снимка: Архив Ройтерс

Лицензът на Uber в Лондон беше продължен с 15 месеца от лондонския съд в Уестминстър, който разгледа жалбата на компанията срещу решението на транспортния регулатор да му го отнеме, предадоха Франс прес и Ройтерс.
Съдията Ема Арбътнот заяви, че компанията е направила необходимите промени, за да съответства на изискванията, след като заявлението й за лиценз беше отхвърлено миналата година, пише БТА.

Регулаторът TfL – Transport for London отказа да даде лиценз на компанията от Силициевата долина за резервиране на автомобил с шофьор чрез приложение в интернет поради пропуски в докладването на тежки престъпления и проверките на водачите. Неговият адвокат посочи, че разноските по делото, които ще трябва да бъдат платени от Uber, ще бъдат 425 хил. британски лири (562 487 долара).
Uber, която има около 45 хил. шофьори в Лондон, задейства редица нови инициативи в отговор на съдебното решение, включително денонощна телефонна линия и проактивно съобщаване на сериозни инциденти на полицията. Компанията също така смени висшето си ръководство във Великобритания, която е най-големият й пазар в Европа, пише Ройтерс.

Съдебното решение е тест за новото ръководство на Uber, чийто главен изпълнителен директор Дара Хосровшахи обеща „да поправи нещата“ в Лондон. Той пое ръководния пост в компанията само един месец преди решението на TfL.

По статията работи: Божидарка Чобалигова
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!