“Литекс” картотекира новия си вратар за Лига Европа

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
877

Шампионът "Литекс" картотекира новия си вратар Виничиус Баривиейра за мачовете

срещу “Дебрецен” от плейофа за влизане в груповата фаза на Лига Европа. Бразилецът подписа с “оранжевите” до края на 2011-та година като преотстъпи от “Атлетико” (Параненсе).

Баривиейра може да дебютира за “Литекс” още срещу “Пирин” в събота. “Първите ми впечатления са отлични. Идвал съм няколко пъти в Европа и много ми харесва. В “Литекс” ме приеха много добре и се радвам, че съм тук. От Галато съм чувал само суперлативи за отбора, че “Литекс” е голям и популярен клуб с високи цели” каза бразилецът.

Той зае мястото на сънародника си Родриго Галато, с когото са играли заедно в “Атлетико” (Параненсе). Галато беше продаден на испанския “Малага”.

“Амбициите ми съвпадат с тези на клуба и това е много хубаво. Искам да защитим шампионската титла, да успеем да влезем в групите на Лига Европа. Надявам се, ако играя добре тук, към мен да се появи хубава възможност за трансфер в някой голям европейски клуб, така както се получи с Галато. В момента обаче приоритет за мен е да се концентрирам изцяло върху изявите си в новия ми отбор.”

Баривиейра каза, че е в отлично състояние, тъй като от януари не е спирал да играе. Вратарят, който за последно е играл като преотстъпен във “Виктория Баиа” след 10 сезона в “Атлетико”, ще носи фланелката с номер 31, с която се състезава и Галато. Новият вратар на “Литекс” добави, че сега ще има време да свикне с климата.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!