“Литекс” – “Дебрецен”, “Левски” – АИК и ЦСКА – ТНС (Уелс) в Лига Европа

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
932

Ясни са съперниците на българските отбори в Лига Европа.

“Литекс” ще играе с “Дебрецен”, “Левски” ще срещне още един шведски отбор след “Калмар” – АИК.

ЦСКА беше с най-голям късмет, тъй като се падна с отбора с най-ниския коефициент в целия турнир в момента – ТНС. Уелският клуб е полупрофесионален, подобно на “Клифтънвил”, с който червените играха в предишния кръг.

“Литекс” за трети пореден път ще играе с отбор, който е отстранил “Левски” в предишни години в евротурнирите. Ловчанлии играха през миналия сезон с БАТЕ (Борисов) и отпаднаха от Лига Европа.

През тази кампания те срещнаха “Жилина” в Шампионската лига, но бяха елиминирани. “Дебрецен” пък отстрани “Левски” миналата година по пътя му към групите на най-комерсиалния футболен турнир. Унгарците са домакини в първия мач. 

“Левски” пък ще срещне още един шведски тим по пътя към групите в Лига Европа. В плейофа сините ще играят с “АИК Солна”. Първият мач е в Стокхолм на 19 август. 

АИК отпадна от “Розенборг” в Шампионската лига и се включи в тази надпревара. Отборът определено не се намира в най-добрата си форма, тъй като се бори за оцеляване в своя шампионат. След 17 кръга АИК е предпоследен със само 16 точки в актива си.

Безспорно ЦСКА извади най-голям късмет при жребия. Червените ще срещнат уелския ТНС, който беше най-желания съперник от всички в техния поток. Това е полупрофесионален отбор, така че червените имат огромна възможност да продължат в следващата фаза. Те са домакини в първата среща.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!