Лидерите от ЕС ще отправят послание за излизане от кризата на форум в Брюксел

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
526

Брюксел ще е домакин на редовното заседание на Европейския съвет.

Очаква се правителствените и държавни ръководители на държавите-членки на Европейския съюз да разгледат и приемат заключения по теми като “Пакт за растеж и заетост”, разширяване, правосъдие и вътрешни работи, ядрена енергетика и Сирия.
В рамките на Европейския съвет ще се проведе и дискусия във връзка с бъдещата Многогодишна финансова рамка (МФР) и ще се обсъди въпросът как тя може да допринесе за стимулиране на растежа и заетостта в Европа спрямо целите на Стратегия “Европа 2020”.
В заседанието ще участва и премиерът Бойко Борисов. Преди началото на срещата на държавните и правителствените ръководители от ЕС министър-председателят ще участва в среща в разширен формат на лидерите от Европейската народна партия /ЕНП/. На заседанието на върха на ЕНП ще присъстват лидери на управляващи партии и на опозицията в ЕС, както и представители на партии от държави извън Общността – Македония, Молдова, Албания, Грузия, Армения, Босна и Херцеговина, Сърбия, Хърватия и Норвегия.

В поканата си до премиерите и президентите от ЕС председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой отбелязва, че двудневното заседание на европейските ръководители трябва да отправи повече от всякога ясно и решително послание, че Европа прави всичко необходимо по отношение на кризата. По неговите думи това означава да бъдат утвърдени препоръките на ЕК към отделните правителства, съобразно пакта за растеж и работни места.
Друга тема на срещата ще бъде продължаването на разговорите по бюджета на ЕС за периода 2014-2020 година. Не на последно място ще разговаряме за извеждането на икономическия и валутния съюз на нов път, пише Ромпой.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!